Landelijke Sterrenkijk Dagen, 3 en 4 maart 2017

Ook dit jaar was onze sterrenwacht gastheer voor de leden van Galileo, de Zuid-Limburgse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). Daarbij natuurlijk ook geholpen door een paar van onze leerlingen. Zo’n 20 tot 25 belangstellenden brachten ons een bezoek.
Het weer werkte niet echt mee. Vrijdag 3 maart kregen we nog net een beetje de maan te zien door de sluierbewolking en konden de belangstellende beziekers toch nog even door een paar opgestelde telescopen kijken. Allemaal te kort in tijd om de camera’s te monteren maar met een iPhone achter het oculair konden we nog een beetje vastleggen wat onze bezoekers te zien kregen.

En zaterdag regende het onophoudelijk. Jammer maar de bezoekers die dit weer toch trotseerden konden we binnen toch e.e.a. tonen en vertellen.

Ook onze koepel op het dak van de school en van buitenaf goed zichtbaar trekt nieuwsgierigen om eens te zien hoe dat er van binnen uitziet. Zelfs de krant was nieuwsgierig. Dit stond er maandag in het Limburgs Dagblad.