Maandagavond bijeenkomst 6 maart 2017

Tussen de buien door werd het toch nog even helder voor een paar foto’s door de telescoop. Venus, nu al voor de derde keer, is alweer een beetje minder verlicht nu die zicht steeds meer tussen ons en de zon in beweegt. Door de steile stand van de ecliptica in het voorjaar staat Venus voor ons gezien schuin boven de zon en daardoor lijkt het sikkeltje op z’n rug te liggen.

De maan is natuurlijk ook altijd een dankbaar foto-object. Door onze telescoop ziet de camera de maan maar voor de helft. Door twee foto’s samen te voegen krijg je dan een mooi geheel overzicht (met dank aan een van onze leerlingen die de “stitching” uitvoerde).

Het plezier was van korte duur omdat het al gauw weer dichttrok. Dan toch maar “theorie”. Een half uurtje over onderzoek aan de Melkweg met radio-astronomie en een uurtje over meteoren en meteorieten.